Roergebakken kalfsvlees op z’n Portugees, ook wel bekend als Carne à portuguesa, is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat perfect is voor een snelle en smaakvolle maaltijd. De malse kalfsvleesblokjes worden gebakken met uien en knoflook, in een pittige tomatensaus. Geserveerd met rijst of aardappelen is dit gerecht een echte aanrader voor het hele gezin.
Roergebakken kalfsvlees op z’n Portugees
Roergebakken kalfsvlees op z'n Portugees, ook wel bekend als Carne à portuguesa, is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat perfect is voor een snelle en smaakvolle maaltijd. De malse kalfsvleesblokjes worden gebakken met uien en knoflook, in een pittige tomatensaus. Geserveerd met rijst of aardappelen is dit gerecht een echte aanrader voor het hele gezin.
Totale tijd 30 minuten min
Ingrediënten
- 500 gram in blokjes gesneden kalfs dikke lende
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 middelgrote tomaten gepeld en grof gesneden
- 1 middelgrote ui fijngesneden
- 1/2 teentje knoflook geperst
- 8 zwarte olijven zonder pit, grof gesneden
- 1 eetlepel peterselie fijngehakt
- 1 deciliter droge witte wijn
- zout en peper uit de molen
Instructies
- Verwarm de olijfolie in een wok met antiaanbaklaag en roerbak hierin de blokjes kalfsvlees mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem het vlees uit de pan, bestrooi het met zout en peper en houd het warm.
- Roerbak de ui en knoflook in de overgebleven olijfolie zonder te kleuren. Voeg witte wijn, tomaat en olijven toe. Laat het geheel zachtjes iets inkoken en breng met zout en peper op smaak. Verwarm op het laatste moment de blokjes rosé gebakken vlees en de gehakte peterselie in de saus.
- Lekker met gebakken aubergine en puree van aardappel en rucola.
Trefwoord kalfs dikke lende