Bouillon van kalfsstaart met witlof, ham en roquefort

De rijke smaak van langzaam getrokken kalfsstaartbouillon vormt de perfecte basis voor de bittere frisheid van witlof, de hartige tonen van fijne ham en de romige, licht pittige accenten van roquefort.

Bouillon van kalfsstaart met witlof, ham en roquefort.

De rijke smaak van langzaam getrokken kalfsstaartbouillon vormt de perfecte basis voor de bittere frisheid van witlof, de hartige tonen van fijne ham en de romige, licht pittige accenten van roquefort.
Totale tijd 4 uur 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 kilogram kalfsstaart
  • 1 liter water
  • 1 middelgrote ui
  • 2 worteltjes
  • 1/2 kleine prei
  • 6 witte peperkorrels
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 eetlepel boter
  • 8 struikjes witlof
  • 40 gram ham
  • 40 gram roquefort
  • 1/8 liter slagroom of kookroom
  • 4 toefjes kervel
  • zout en peper uit de molen

Instructies
 

  • Breng de staart met water aan de kook.
  • Spoel de staart onder koud water af en breng het dan opnieuw met ca. 2 liter water aan de kook.
  • Schuim het water af en voeg de ui, wortel, prei, gekneusde peperkorrels, het laurierblad en de tijm toe en laat alles 4 uur zachtjes trekken.
  • Giet de bouillon door een fijne zeef en pluk het vlees van de gare staart.
  • Halveer de witlof, verwijder de bittere harten en snijd de witlof in grove stukken.
  • Verwarm de boter in een passende pan, voeg de witlof toe en fruit deze aan zonder te kleuren.
  • Voeg de kalfsbouillon toe en laat alles zachtjes koken tot de witlof gaar is.
  • Voeg de ham en de stukjes staartvlees toe, breng met zout en peper op smaak en kook alles nog even zachtjes door.
  • Schep de soep in warme koppen.
  • Bedek deze met de lobbig opgeklopte room en garneer met flinters roquefort en toefjes kervel.
  • Lekker met vers gebakken stokbrood.
Trefwoord kalfsstaart
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven