Deze Aziatische salade met kalfshaas is een ware explosie van frisse en intense smaken. De malse kalfshaas wordt gemarineerd in een pittige dressing met gember, knoflook en sojasaus, en vervolgens perfect gegrild of gebakken. De salade met knapperige groenten, zoals paksoi, komkommer en wortel, en een dressing van limoensap, vissaus en sesamolie, zorgt voor een perfecte balans tussen zoet, zout, zuur en pittig.
Aziatische salade met kalfshaas
Totale tijd 30 minuten min
Ingrediënten
- 2 stukjes à 150 gram per stuk kalfshaas
- 1 teentje knoflook
- 1 tl fijngesneden rode peper
- 1 tl fijngehakte koriander steeltjes
- 1 el sesamolie
- 1 el extra vierge olijfolie
- 2 el limoensap
- 2 el sojasaus
- 1 tl vissaus
- 1 el kokosbloesemsuiker
- 3 mini komkommers of 1 normale
- 0,5 rode ui
- 2 lente-ui
- 1 groene chilipeper of rood
- 30 gram ongezouten pinda’s
- 20 snoeptomaatjes mix
- 10 radijsjes
- 1 zakje gemengde sla naar keuze 100 gram
- Paar takjes verse munt
- Paar takjes verse koriander
Instructies
- Haal het kalfsvlees uit de koelkast en laat in ongeveer een half uur op kamertemperatuur komen.
- Snijd het teentje knoflook fijn en doe dit samen met de fijngesneden rode peper en koriander steeltjes in een vijzel en maal tot een fijne pasta met de stamper. Doe dit samen met de sesamolie, olijfolie, limoensap, sojasaus, vissaus en kokosbloesemsuiker in een schaaltje en roer goed door. Zet dit even opzij.
- Snijd van de komkommer in de lengte plakjes met een dunschiller. Snijd ook de rode ui in dunne halve ringetjes en de lente-ui en groene peper in ringetjes. Doe dit in een bakje of schaaltje en meng 1,5 eetlepel van de dressing alvast door de komkommersalade. De rest hou je apart als extra salade dressing. Zet het komkommer mengsel nog even in de koelkast terwijl je de rest van de salade maakt.
- Zet een pan op het vuur en laat deze heet worden. Doe een klontje boter samen met een scheutje olijfolie in de pan en verwarm dit goed. Leg de kalfshaasjes in de verwarmde pan, kruid met peper en zout, en bak deze drie minuten per kant op middelhoog vuur. Haal de kalfshaas uit de pan, leg op een bord en laat dit zo’n 6 minuten onder aluminiumfolie rusten.
- Terwijl het vlees rust bereid je de rest van de salade. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren.
- Snijd de radijs in dunne plakjes en halveer de tomaatjes. Meng de sla, munt blaadjes, koriander blaadjes en komkommersalade in een grote kom door elkaar. Verdeel dit over twee borden. Verdeel de tomaatjes en radijs over de borden.
- Snijd de kalfskaas met een scherp mes in dunne plakjes.
- Verdeel de plakjes over de salades. Strooi de geroosterde pinda’s over de salade en serveer met de overgebleven dressing en eventueel nog wat limoen partjes.
- Bron: Laura’s Supervood
Trefwoord kalfshaas