Happy burger
Deze burger van kalfsgehakt met mozzarella en basilicum is een heerlijke optie om als een uitgebreide lunch te bereiden.
Totale tijd 30 minuten min
Ingrediënten
- 400 gram kalfsgehakt
- 1 ei
- 3 lente-uitjes
- 3 eetlepels olijfolie
- zout en versgemalen peper
- 4 broodjes
- 250 gram mozzarella
- sla
- 2 tomaten
- verse kruidenkaas
- enkele blaadjes basilicum
Instructies
- Hak de lente-uitjes (bosuitjes) fijn en snijd het groen in smalle reepjes.
- Meng dit met het gehakt en het ei.
- Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Snijd de mozzarella en tomaten in dunne plakken.
- Maak met vochtige handen van het gehakt platte burgers.
- Bestrijk deze met olijfolie.
- Bak of gril ze aan weerszijden gedurende 2 minuten.
- Snijd de broodjes open en besmeer deze met verse kruidenkaas.
- Leg daarop plakjes mozzarella en een slablad.
- Leg een burger op de sla en versier met een plakje tomaat.
- Dek het geheel af met de andere helft van het broodje.
- De burgers kunnen ook met patat frites in plaats van brood geserveerd worden.
- Ideaal voor een kinderpartijtje.
Trefwoord kalfsgehakt