Happy burger

Deze burger van kalfsgehakt met mozzarella en basilicum is een heerlijke optie om als een uitgebreide lunch te bereiden.

Happy burger

Deze burger van kalfsgehakt met mozzarella en basilicum is een heerlijke optie om als een uitgebreide lunch te bereiden.
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 400 gram kalfsgehakt
  • 1 ei
  • 3 lente-uitjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 4 broodjes
  • 250 gram mozzarella
  • sla
  • 2 tomaten
  • verse kruidenkaas
  • enkele blaadjes basilicum

Instructies
 

  • Hak de lente-uitjes (bosuitjes) fijn en snijd het groen in smalle reepjes.
  • Meng dit met het gehakt en het ei.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Snijd de mozzarella en tomaten in dunne plakken.
  • Maak met vochtige handen van het gehakt platte burgers.
  • Bestrijk deze met olijfolie.
  • Bak of gril ze aan weerszijden gedurende 2 minuten.
  • Snijd de broodjes open en besmeer deze met verse kruidenkaas.
  • Leg daarop plakjes mozzarella en een slablad.
  • Leg een burger op de sla en versier met een plakje tomaat.
  • Dek het geheel af met de andere helft van het broodje.
  • De burgers kunnen ook met patat frites in plaats van brood geserveerd worden.
  • Ideaal voor een kinderpartijtje.
Trefwoord kalfsgehakt
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Video

Kalfsvlees smoren

Kalfsvlees smoren Haal de kalfsrollade een uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een braadpan

Lees verder
Video

Kalfsvlees koken

Kalfsvlees koken Haal de kalfspoulet 30 minuten voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een kookpan

Lees verder
Scroll naar boven