Kalfsoesters met rucola en Parmezaanse kaas.

Een licht gerecht waarin malse kalfsoesters worden gecombineerd met de pittige frisheid van rucola en de rijke, zoute smaak van Parmezaanse kaas.

Kalfsoesters met rucola en Parmezaanse kaas.

Een licht gerecht waarin malse kalfsoesters worden gecombineerd met de pittige frisheid van rucola en de rijke, zoute smaak van Parmezaanse kaas.
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 8 stuks kalfsoester
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui in dikke schijven gesneden
  • 1 vleestomaat in dikke schijven gesneden
  • 150 gram rucola gewassen
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas geschaafd
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • zout en peper uit de molen

Instructies
 

  • Neem de kalfsoesters een half uur vooraf uit de koelkast.
  • Verwarm de grill(pan) voor, bestrijk de oesters rondom met de helft van de olijfolie en gril ze om en om mooi bruin en nog rosé van binnen.
  • Neem de oesters van de grill, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en houd ze warm.
  • Gril de schijven ui en tomaat en bestrooi ze met zout en peper.
  • Vermeng de rucola met de Parmezaanse kaas, balsamicoazijn en de resterende olijfolie.
  • Leg een kalfsoester op een warm bord, schep er het sla-mengsel op en achtereenvolgens een tweede oester en schijven gegrilde ui en tomaat.
  • Lekker met een glas fruitige wijn en versgebakken schijfjes ciabatta, besprenkeld met olijfolie en zeezout.
Trefwoord kalfsoester
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven