Kalfsragout met rode wijn, paprika en tomaat.
Een rijk gerecht waarin malse stukjes kalfsvlees worden gestoofd in een diepe, smaakvolle saus op basis van rode wijn, rijpe tomaten en paprika.
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Ingrediënten
- 500 gram kalfspoulet
- 1 liter water
- 1 middelgrote ui in grove stukken gesneden
- 1/2 winterwortel in grove stukken gesneden
- 1 kruidnagel
- 6 witte peperkorrels gekneusd
- 1 laurierblad
- 1 eetlepel boter
- 1 rode paprika in repen gesneden
- 2 vleestomaten gepeld en grof gesneden
- 2 deciliter Spaanse saus sauce espagnole/bruine saus pakje
- 2 deciliter rode wijn
- zout en peper uit de molen
Instructies
- Breng het water aan de kook met de ui, wortel, kruidnagel, gekneusde peperkorrels en het laurierblad.
- Voeg de poulet toe en kook alles zachtjes gaar.
- Neem het vlees uit de pan, zeef de bouillon en kook deze tot de helft in.
- Maak de Spaanse saus volgens de verpakking maar gebruik in plaats van water de gezeefde ingekookte bouillon.
- Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de rode paprika, voeg de tomaat toe en bak deze even mee.
- Voeg de Spaanse saus en rode wijn toe en kook het geheel zachtjes tot 2/3 in.
- Breng de saus met zout en peper op smaak en verwarm het vlees nog even in de saus.
- Lekker met witte rijst en in boter gestoofde doperwten met munt.
Trefwoord kalfspoulet