
Kalfsibeye met pesto en parmaham
Kalfsribeye met pesto en Parmaham is een elegante en smaakvolle combinatie met rijke, hartige tonen van Italiaanse ingrediënten.
Bereidingstijd 2 uur uur
Totale tijd 2 uur uur
Ingrediënten
- 800 gram kalfsribeye
- 1 eetlepel boter
- 4 eetlepels pesto
- 8 dunne plakjes parmaham
- 1/8 slagroom of kookroom
- zout en peper uit de molen
- keukentouw of aluminiumfolie
Instructies
- Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast.
- Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de ribeye rondom mooi bruin.
- Neem de ribeye uit de pan, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en bedek ze rondom met pesto en dunne plakjes parmaham.
- Bind het geheel op met keukentouw of wikkel het in aluminiumfolie en plaats het dan in een voorverwarmde oven van 85°C.
- Laat het ca. 2 uur in de oven garen tot een kerntemperatuur is bereikt van 57°C.
- Neem de ribeye uit de oven, verwijder het keukentouw en houd het vlees warm.
- Voeg de room aan het braadvocht toe, kook het tot de helft in, zeef de saus en breng met zout en peper op smaak.
- Snij het vlees in 4 plakken en serveer met lintnoedels en geroosterde tomaten met Italiaanse kruiden.
Trefwoord kalfsribeye