Kalfsstaart met witte kool, gerookt spek en kummel

Een smaakvol gerecht dat klassieke smaken met verfijnde accenten combineert. De kalfsstaart wordt langzaam gestoofd tot het vlees boterzacht van het bot valt.

Kalfsstaart met witte kool, gerookt spek en kummel

Een smaakvol gerecht dat klassieke smaken met verfijnde accenten combineert. De kalfsstaart wordt langzaam gestoofd tot het vlees boterzacht van het bot valt.
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 kilogram gesneden kalfsstaart
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 deciliter vleesbouillon
  • 4 teentjes knoflook in de schil
  • 1 ui fijngesneden
  • 100 gram gerookt ontbijtspek in blokjes gesneden
  • 1/2 eetlepel kummelzaadjes
  • 400 gram witte kool in repen gesneden
  • zout en peper uit de molen

Instructies
 

  • Verwarm de olijfolie in een braadpan en kleur hierin de kalfsstaart goudbruin.
  • Neem de staart uit de braadpan en bestrooi ze met zout en peper.
  • Fruit de knoflook, ui, ontbijtspek en kummelzaadjes in de resterende olijfolie zonder te kleuren.
  • Voeg de witte kool toe en fruit dit even mee.
  • Voeg de staart en de vleesbouillon toe en stoof het geheel, onder gesloten deksel en regelmatig met het stoofvocht bedruipend, in ongeveer 1,5 uur zachtjes gaar.
  • Neem de staart uit de braadpan en houd dit warm.
  • Schep het witte koolmengsel op een bord of schaal en houd het warm.
  • Zeef het stoofvocht en kook het tot de helft in.
  • Leg de staart op de witte kool en schep het stoofvocht rondom.
  • Lekker met “beetgaar” gekookte lintnoedels met boter en een mengsel van spruitjes en blokjes knolselderij.
Trefwoord kalfsstaart
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven