Kalfssukadelapjes met trappistenbier.
Een rijk en verwarmend stoofgerecht waarin malse kalfssukadelapjes langzaam worden gegaard in een aromatische saus op basis van trappistenbier.
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Ingrediënten
- 8 stuks dunne lapjes kalfssukade
- ½ middelgrote ui fijngehakt
- 2 worteltjes fijngesneden
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 tomaat ontveld en in blokjes gesneden
- 1 laurierblad
- 2 takjes tijm
- 2 kruidnagels
- 10 witte peperkorrels gekneusd
- 1 eetlepel boter
- 1 deciliter rode wijn
- 1 deciliter trappistenbier
- 1 deciliter kalfsfond
- zout en versgemalen peper
Instructies
- Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast.
- Verwarm de boter in een braadpan en kleur hierin de sukadelapjes om en om.
- Neem de sukadelapjes uit de pan, bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm.
- Fruit de fijngesneden ui, wortel, tomaat, knoflook en de kruiden in de overgebleven braadboter zonder te kleuren.
- Voeg de rode wijn, trappistenbier, kalfsfond en de sukadelapjes toe en stoof het geheel onder gesloten deksel en regelmatig met het stoofvocht bedruipend in ongeveer 1½ uur zachtjes gaar.
- Neem het vlees uit de pan en zeef de saus.
- Lekker met gekookte aardappels en in boter gestoofde worteltjes en doperwtjes.
Trefwoord kalfssukade