Kalfssukadelapjes met trappistenbier.

Een rijk en verwarmend stoofgerecht waarin malse kalfssukadelapjes langzaam worden gegaard in een aromatische saus op basis van trappistenbier.

Kalfssukadelapjes met trappistenbier.

Een rijk en verwarmend stoofgerecht waarin malse kalfssukadelapjes langzaam worden gegaard in een aromatische saus op basis van trappistenbier.
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 8 stuks dunne lapjes kalfssukade
  • ½ middelgrote ui fijngehakt
  • 2 worteltjes fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 tomaat ontveld en in blokjes gesneden
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • 2 kruidnagels
  • 10 witte peperkorrels gekneusd
  • 1 eetlepel boter
  • 1 deciliter rode wijn
  • 1 deciliter trappistenbier
  • 1 deciliter kalfsfond
  • zout en versgemalen peper

Instructies
 

  • Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast.
  • Verwarm de boter in een braadpan en kleur hierin de sukadelapjes om en om.
  • Neem de sukadelapjes uit de pan, bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm.
  • Fruit de fijngesneden ui, wortel, tomaat, knoflook en de kruiden in de overgebleven braadboter zonder te kleuren.
  • Voeg de rode wijn, trappistenbier, kalfsfond en de sukadelapjes toe en stoof het geheel onder gesloten deksel en regelmatig met het stoofvocht bedruipend in ongeveer 1½ uur zachtjes gaar.
  • Neem het vlees uit de pan en zeef de saus.
  • Lekker met gekookte aardappels en in boter gestoofde worteltjes en doperwtjes.
Trefwoord kalfssukade
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven