Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Longhaas met selderij-aardappelpuree, rode-uienjus en sperziebonen

Dit gerecht is perfect voor een speciale gelegenheid of een romantisch diner. De malse longhaas wordt gecombineerd met een romige selderij-aardappelpuree, een smaakvolle rode-uienjus en knapperige sperziebonen

Longhaas met selderij-aardappelpuree, rode-uienjus en sperziebonen

Dit gerecht is perfect voor een speciale gelegenheid of een romantisch diner. De malse longhaas wordt gecombineerd met een romige selderij-aardappelpuree, een smaakvolle rode-uienjus en knapperige sperziebonen

Ingrediënten
  

  • 4 à 250 gram schoongemaakte gevliesde kalfslonghaas
  • 1 el geklaarde boter
  • Fleur de Sel
  • Voor de rode-uienjus:
  • 12 kleine sjalotten
  • 2 el suiker
  • 1 el frambozenazijn
  • 100 ml droge rode wijn
  • 400 ml kalfsfond
  • Voor de selderij-aardappelpuree:
  • 600 g bloemige aardappelen
  • 300 g knolselderij
  • 150 ml slagroom
  • 150 ml melk
  • 40 g koude boter
  • snufje vers geraspte nootmuskaat
  • Voor de sperziebonen:
  • 300 g sperziebonen
  • 20 g boter
  • 4 plakken merano- of andere gerookte rauwe ham
  • Versgemalen peper
  • Plus:
  • Zout om op smaak te brengen

Instructies
 

  • Haal de longhaas een uur voor het bereiden uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 80°C boven/onderhitte. Braad het vlees aan beide kanten aan in de boter. Laat ongeveer 45 minuten verder garen in het midden van de oven. Voor een medium steak moet de kerntemperatuur 55°C zijn.
  • Voor de rode-uienjus: schil de sjalotten. Karamelliseer de suiker in een pannetje. Blus af met frambozenazijn, rode wijn en kalfsfond. Kook dit door totdat de karamel is opgelost. Voeg de sjalotten toe en laat afgedekt 20 minuten zachtjes sudderen.
  • Voor de selderij-aardappelpuree: schil de aardappels en knolselderij, snijd in kleine stukken en kook gaar in een afgedekte pan met water. Giet het kookvocht af. Voeg de warme melk-roommengsel en de koude boter toe aan de groenten en stamp alles tot een luchtige puree. Breng op smaak met nootmuskaat.
  • Voor de sperziebonen: was de boontjes, droog en dop ze. Blancheer tot ze beetgaar zijn en laat ze schrikken in ijswater. Laat de boontjes uitlekken. Halveer de plakken ham en wikkel de boontjes erin tot kleine bundeltjes. Bak rondom krokant in de boter.
  • Bestrooi de longhaas met fleur de sel en serveer met de selderij-aardappelpuree en sperziebonen op voorverwarmde borden. Serveer de uienjus erbij.
Trefwoord kalfslonghaas
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten