Pasteitjes met kalfsgehakt, olijven en kruiden
Knapperig gebakken pasteitjes gevuld met een hartige mix van gekruid gehakt, ziltige stukjes olijf en een verfijnde selectie van mediterrane kruiden zoals oregano en komijn.
Totale tijd 30 minuten min
Ingrediënten
- 500 gram kalfsgehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 middelgrote ui fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 20 olijven zonder pit in schijfjes
- 2 eetlepels peterselie fijngehakt
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 2 eetlepels gewelde rozijnen
- 2 eieren hardgekookt en grof gehakt
- zout en peper uit de molen
- 20 plakjes bladerdeeg
- 2 eieren losgeklopt
Instructies
- Verwarm de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook zonder te kleuren.
- Voeg het gehakt toe en bak het totdat het gaar, los en rul is.
- Voeg de olijven en kruiden toe en bak dit even mee.
- Voeg het gehakte eieren en de rozijnen toe en breng alles met zout en peper op smaak.
- Schep ongeveer 1 eetlepel vulling in het midden van elk plakje bladerdeeg.
- Bestrijk het bladerdeeg rondom met een kwastje losgeklopt ei, vouw het dubbel tot een driehoek en druk het aan de randen iets aan.
- Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met losgeklopt ei en bak het in ca. 15 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 180° C.
- Lekker met tomatensalade, tussendoor of bij het aperitief.
Trefwoord kalfsgehakt