Provençaalse kalfsvleesreepjes.

Provençaalse kalfsvleesreepjes.

Een heerlijk mediterraan gerecht waarin malse kalfsvleesreepjes worden bereid met de zonnige smaken van de Provence.
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 500 gram kalfsvleesreepjes
  • 1 doosje champignons
  • olijfolie
  • 1 bosje met 6 lente-uitjes
  • 1 – 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 2 pomodori tomaten of pruimtomaten in stukjes gesneden
  • tarwebloem
  • eventueel wat zout en versgemalen peper naar smaak

Instructies
 

  • Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast.
  • Bebloem de reepjes (doe de reepjes in een zakje, voeg de bloem toe, knoop het zakje dicht en schudden).
  • Verwarm een wok, voeg de olijfolie toe en fruit de in ringetjes gesneden lente-uitjes.
  • Voeg de reepjes toe en bak ze rondom bruin op middelmatig vuur.
  • Dan de klein-gesneden champignons toevoegen, de in stukjes gesneden tomaten en de Provençaalse kruiden toevoegen (Indien u de kruiden niet op oliebasis kunt verkrijgen, kunt u ook droge kruiden toevoegen. Week de kruiden dan even in olijfolie).
  • Roerbak totdat alles warm is en dien meteen op.
  • Lekker met verse tagliatelli.
Trefwoord kalfsvleesreepjes
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Recepten

Gevulde appel met kalfsgehakt

Gevulde appel met kalfsgehakt is een smaakvolle en verrassende combinatie van zoet en hartig. Bij dit gerecht wordt een stevige appel uitgehold en gevuld met o.a. gekruid kalfsgehakt.

Lees verder
Scroll naar boven