
Provençaalse kalfsvleesreepjes.
Een heerlijk mediterraan gerecht waarin malse kalfsvleesreepjes worden bereid met de zonnige smaken van de Provence.
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Ingrediënten
- 500 gram kalfsvleesreepjes
- 1 doosje champignons
- olijfolie
- 1 bosje met 6 lente-uitjes
- 1 – 2 theelepels Provençaalse kruiden
- 2 pomodori tomaten of pruimtomaten in stukjes gesneden
- tarwebloem
- eventueel wat zout en versgemalen peper naar smaak
Instructies
- Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast.
- Bebloem de reepjes (doe de reepjes in een zakje, voeg de bloem toe, knoop het zakje dicht en schudden).
- Verwarm een wok, voeg de olijfolie toe en fruit de in ringetjes gesneden lente-uitjes.
- Voeg de reepjes toe en bak ze rondom bruin op middelmatig vuur.
- Dan de klein-gesneden champignons toevoegen, de in stukjes gesneden tomaten en de Provençaalse kruiden toevoegen (Indien u de kruiden niet op oliebasis kunt verkrijgen, kunt u ook droge kruiden toevoegen. Week de kruiden dan even in olijfolie).
- Roerbak totdat alles warm is en dien meteen op.
- Lekker met verse tagliatelli.
Trefwoord kalfsvleesreepjes