Schenkel met honing en bleekselderij

Een heerlijk gerecht waarin de volle, rijke smaak van kalfsschenkel wordt versterkt door de subtiele zoetheid van honing. De bleekselderij voegt een frisse, knapperige noot toe die perfect in balans is met het zachte, langzaam gegaarde vlees.

Schenkel met honing en bleekselderij

Een heerlijk gerecht waarin de volle, rijke smaak van kalfsschenkel wordt versterkt door de subtiele zoetheid van honing. De bleekselderij voegt een frisse, knapperige noot toe die perfect in balans is met het zachte, langzaam gegaarde vlees.
Totale tijd 1 uur 45 minuten

Ingrediënten
  

  • 4 stuks kalfsachterschenkel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 deciliter vleesbouillon
  • 4 teentjes knoflook in de schil
  • 2 worteltjes fijngesneden
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 prei fijngesneden
  • 1 eetlepel bloemenhoning
  • 1 eetlepel citroensap
  • 8 stengels bleekselderij grof gesneden en beetgaar gekookt
  • zout en peper uit de molen

Instructies
 

  • Verwarm de olijfolie in een braadpan en kleur hierin de schenkels goudbruin.
  • Neem de schenkels uit de braadpan en bestrooi ze met zout en peper.
  • Fruit de knoflook, wortel, ui, prei en tijm in de resterende olijfolie zonder te kleuren.
  • Voeg de schenkels en vleesbouillon toe en stoof het geheel, onder gesloten deksel en regelmatig met het stoofvocht bedruipend, in ongeveer 90 minuten zachtjes gaar.
  • Neem de schenkels uit de braadpan, zeef het vocht, vermeng dit met honing en citroensap, wentel de schenkels door dit mengsel en plaats deze nog eens 15 minuten, onder regelmatig bedruipen, in een voorverwarmde oven van 180°C.
  • Stoof tegelijkertijd de bleekselderij in het resterende stoofvocht in de braadpan.
  • Lekker met gebakken knolselderij (dobbelstenen) en puree van aardappel en doperwten.
Trefwoord kalfsschenkel
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven